In houtskool, krijt, acryl en pastel heb ik dit portret van jersey kalf Aramis getekend.

De afmetingen zijn 40 x 40 cm en ik heb het ingelijst in mijn favoriete lijst, maat 50 x 50 cm. Een op maat gemaakte aluminium baklijst met inleg én museumglas. Deze op maat gemaakte lijsten, speciaal voor dit werk gemaakt, maken het echt mooi af. Het museumglas is het mooiste heldere dubbelzijdig ontspiegelde glas dat er is, waardoor hinderlijke reflecties echt tot het minimum worden beperkt.

Ik heb het geheel weer hangend ingelijst. Of hangend, het lijkt wel te zweven in de lijst. Door de speciale behandeling die ik het papier heb gegeven heeft het een oude verweerde uitstraling en dat komt door deze manier van inlijsten heel goed tot zijn recht;

jersey kalf in houtskool en mixed media op papier door jennifer koning - aramis
‘aramis’

In 1 van mijn vorige blogberichten kun je al lezen over de start van dit werk. Klik hier om te bekijken; * meer koeienkunst *

Een van de dingen waar mijn speciale aandacht naar uitging in dit portret, is de prachtige neus van dit jersey kalf. De glans lijkt wel metaalachtig en de textuur van die neus vormt zo’n prachtig contrast met de zacht behaarde huid rondom…

aramis in uitvoering - meer koeienkunst door jennifer koning
‘werk in uitvoering aan Aramis’ neus’

Dit portret is beschikbaar. Wil je het komen bekijken? Je bent op afspraak van harte welkom. Of stuur me een mailtje als je wat meer wilt weten!

aramis ingelijst portret van een jersey kalf door jennifer koning