paarden schilderij in uitvoering - mixed media paard portret - jennifer koning

Ik geloof dat ik nog niet eerder foto’s heb laten zien van dit werk, terwijl ik er afgelopen winter al een begin mee heb gemaakt…

Dit groot formaat paarden schilderij moest even in de wacht door drukte met andere schilderijen en tekeningen.

Ik was er al een heel eind mee gevorderd en nu heb ik het weer tevoorschijn gehaald en werk ik aan de laatste details.

In dit paarden schilderij gebruik ik de technieken die ik in mijn tekeningen gebruik, maar nu op een andere manier. Door vele transparante lagen acrylverf te combineren met krijt en houtskool ontstaat het beeld langzaam aan. Alsof het paard -in dit geval- heel geleidelijk aan opdoemt uit de mist…..

Het verschil met mijn getekende portretten is dat het spontaner is omdat ik er minder aan kan sturen. ‘Spontaan’ vind ik hiervoor dan ook de juiste uitdrukking omdat ik het waardeer dat dit een andere manier van werken is. En juist die afwisseling, dat verschil van heel gedetailleerd werken tegenover losser zijn, vrijer en de meer abstracte delen die daardoor ontstaan, vind ik boeiend in een beeld.  Bij ieder werk ga ik daarna op zoek en iedere keer is dat weer iets anders, hoe het teweeg gebracht wordt. Daarnaast heeft ieder medium (houtskool. olieverf en acryl) zijn charmes en kies ik niet voor één maar zoek in ieder van deze drie naar de mooie dingen die het te beiden heeft. Natuurlijk zijn er meer verschillende mediums dan de drie die ik hierboven noem maar deze drie passen het best bij mij en gebruik ik heel graag.

 Het punt van aandacht ligt (zoals eigenlijk altijd in mijn werk) bij de uitstraling van het paard, die je deze keer recht aan kijkt met een zachte, ontspannen blik.

 

schilderij paard in uitvoering, detail

detail van het schilderij in uitvoering

Ik schilder dit portret op doek, een groot formaat van 100 x 100 cm. Zoals je misschien al gezien had op mijn site of in eerdere blogberichten heb ik ook onze hond geschilderd op deze wijze, op nog een iets groter formaat;

schilderij hond in natuurtinten - hondenportret - jennifer koning

onze hond met haar portret!

Het formaat van dit hondenportret is 100 x 120 cm, het is ook geschilderd op doek en ingelijst in een zwarte baklijst. Ik vind het altijd erg leuk om te laten zien hoe het formaat in het echt is, zoals hier waar het gefotografeerd is met de hond erbij!

Nog een schilderij waar ik dezelfde technieken en materialen heb gebruikt, op een iets andere manier is deze;

portret van een koe - gemengde technieken - jennifer koning

valerie in de avondzon

Heb je vragen over deze schilderijen? Of over mijn teken- en schildermaterialen..  of wil je weten wat de mogelijkheden zijn wanneer je iets in deze stijl wilt laten maken? Bel of mail me dan gerust, ik vertel je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Naar verwachting zal het grote paarden schilderij nu spoedig klaar zijn en dan laat ik je het eindresultaat zien!