Weet je nog, de voorstudie in mijn vorige blogbericht? (klik hier om het te bekijken)

Dat was de aantekening voor het portret waarmee je me op de foto hier onder aan het werk ziet. Een voorstudie is eigenlijk een verzameling notities in schetsvorm, en in het echte werk worden deze ‘notities’ helemaal uitgewerkt;

jennifer koning bijzondere en karaktervolle portretten
werk in uitvoering

Ik vind het altijd leuk om ze zo naast elkaar te zien – de schets en het schilderij – om de aanleiding van het ander te zien.

Dit hondenportret is mooi groot van formaat en meet 100 x 120 cm. Ik schilder het op linnen in gemengde technieken, een combinatie van verschillende materialen. Deze manier van werken is voortgevloeid uit mijn tekenmethode en ik gebruik hiervoor dezelfde materialen maar dan op een andere wijze toegepast.

De ontzettend lieve blik van Vizsla reu Sieb komt heel goed tot zijn recht op dit grote doek, en door de afwezigheid van kleur heeft het een heel rustige uitstraling. Op deze foto ben ik al een heel eind gevorderd met het portret en kunnen de opdrachtgevers al spoedig komen kijken.

Het schilderij wordt ingelijst in een op maat gemaakte zwarte houten baklijst. Dit inlijsten maakt het schilderij altijd echt af. Hieronder nog een detailfoto van het portret, en een foto van het werk aan de muur bij de opdrachtgevers thuis, met het prachtige model ernaast!

hondenportret mixed media detail 3
portret van Sieb, detail
hond met portret
Sieb met zijn portret!