schilderij hond honden kunst ingelijst vizsla
hond en/is kunst

Ze wordt een beetje grijs (maar dat mag ook als je 13 bent) maar apporteert nog even fanatiek als zo’n tien jaar geleden! Ik vind honden kunst fantastisch, zowel statische portretten als verbeeldingen in actie en vond

dan ook dat ik dat atletische lijf en de sterke focus van haar tijdens het balspel eens moest schilderen. Het grijze snuitje is daarbij een extra leuk element!

actieportret hond olieverf schilderij - vangbal apporteren - vizsla - jennifer koning
‘Vangbal!’ olieverf op doek, detail

Je ziet de tennisbal niet, die boven de hond door de lucht suist maar haar aandacht is voor de volle 150% daar! Toen ik het schilderij klaar had (toen pas) moest ik denken aan de stills die je op tv ziet met voetbalwedstrijden. Prachtige intense shots, vol emotie veroorzaakt door het spel, en dat is bij onze honden niet anders!

Het schilderij meet 80 x 100 cm en is ingelijst in een off white houten baklijst met een klein zilveren randje. Zou je het graag eens van dichtbij in het echt willen bekijken? Het is samen met nog veel meer honden kunst tot en met 12 Januari 2020 te zien in Galerie Natoer te Bakkeveen, iedere zondag van 13.00 tot 17.00 geopend.

oilpainting detail fetch
detail