je hond vereeuwigd op doek - windhonden olieverf - uitvoering - jennifer koning
werk in uitvoering…

Heb jij er wel eens aan gedacht hoe het zal zijn; je hond, vereeuwigd te zien op doek? In olieverf of getekend, in houtskool?

Ik ben helemaal gek van onze hond en vind het geweldig haar te gebruiken als onderwerp voor mijn schilderijen!

Ik heb haar al vaker geschilderd en getekend en merk iedere keer dat het anders is. Zij is niet anders maar het gevoel dat het kunstwerk geeft is dat wel. Iedere keer was mijn uitgangspunt anders en dat is denk ik één van de grote verschillend. Soms maakte ik een schilderij waarbij ik haar grappige uitdrukking wilde laten zien. Op een mooie manier. En een andere keer wilde ik haar gespierde body mooi laten uitkomen. In een actieschilderij! Van heel kleine- tot heel grote portretten, in kleur, of heel sober, alles is mogelijk en het mooie is, het wordt altijd iets unieks! Iets dat Niemand anders heeft… een bijzonder tegenhanger in deze tijd van Veeel foto’s en Veeel spullen….

Ik vind schilderen de ultieme manier van kijken;

Door de focus te kiezen op een bepaald onderwerp, beeld of uitdrukking en daar dan uren, dagen en lagen en lagen aan te werken ontstaat er een soort andere dimensie. Ik wil het niet zweverig laten klinken want dat is het niet, maar tijdens het schilderproces ontdek ik altijd van alles dat ik eerst niet echt zag. Terwijl ik inmiddels best wel weet waar ik op moet letten!

In mijn vrije werk kan ik me dan ook heerlijk laten leiden door wat ik ‘onderweg’ ontdek.

De windhond die ik op bovenstaande foto aan het schilderen ben is onderweg,

jaren geleden zag ik eens ergens een schilderij met een rennende hond en deze blijft maar in mijn achterhoofd. Waar gaat ze naartoe? waarom zo snel? Wat een mooi gezicht… zo’n sterk gefocuste hond, in actie! Nu maak ik er zelf 1, met twee rennende windhonden.

Met extra aandacht voor hun prachtige slanke lijven en gladde vacht, wil ik ze beide realistisch uitwerken in olieverf en dit laten contrasteren met een sterk vereenvoudigde achtergrond. Twee prachtige honden, vereeuwigd op doek.

wordt vervolgd!

ps; wil je de hondenportretten – schilderijen en tekeningen van onze hond, waarover ik hierboven heb geschreven nog graag even bekijken? klik dan op onderstaande links!

jachthond in houtskool

schilderij van een hond – in een bijzondere lijst

hongaarse vizsla in houtskool

een geschilderd portret

Wanneer je nog steeds niet uitgelezen en – gekeken bent kun je ook de zoekfunctie gebruiken in mijn blog! Rechts in beeld zie je ‘recente blogberichten’, en daaronder kun je bij ‘Categorie’ bijvoorbeeld de ‘Honden’ selecteren; je krijgt dan alle blogberichtjes te zien die over hondenportretten gaan.