koeien portretten - tekening in uitvoering - jersey kalfje anna - jennifer koning
werk in uitvoering…

op bovenstaande foto zie je me aan het werk met een nieuwe tekening in mijn serie Jersey portretten. Ook dit keer betreft het een kalfje, genaamd Anna.

Ik maak zowel koeien portretten in opdracht als voor mijn eigen vrije werk en maak ze van heel klein tot heel groot. Geschilderd in olieverf, of getekend in houtskool en gemengde technieken.

Omdat de koeien dus een groot aandeel in mijn portfolio innemen heb ik er een apart overzicht van gemaakt op mijn website. Naast de ‘mensen’ en ‘dieren’ portretten ( voornamelijk honden, katten en paarden schilderijen en tekeningen) staan de koeien onder het gelijknamige kopje)) haha! (klik hier om de KOEIEN te bekijken)

Bovenstaand jersey portret teken ik in houtskool en pastel en meet 40 x 40 cm. Een mooie maat waar ik voldoende ruimte heb om de prachtige details van dit kalverkopje goed uit te werken!

Om te beginnen is het aandachtspunt hier- onmiskenbaar de blik in haar ogen. Zo jong als dit kalfje is, zo zelfverzekerd kijkt ze de wereld in. Prachtige mooie grote ogen, die bij het jersey ras nog wat meer de aandacht trekken door de iets andere vorm van het hoofd.

Binnenkort zal ik hier weer het eindresultaat laten zien.
Ik heb op de foto de grote lijnen op papier en ben nu bezig met het uitwerken van de details en het ‘vormen’ van de vormen.

Heb je vragen, stel ze gerust! Je kunt hieronder een berichtje achterlaten of stuur me een mail; mijn gegevens kun je vinden op de pagina ‘contact’.