jersey anna koeien schilderij (6) tekening kalf kalfje - detail - jennifer koning
Jersey Anna – detail

Hier zie je een detailfoto van mijn nieuwste koeien schilderij, een portret van de Jersey Anna!

Jersey koeien en kalfjes hebben een heel karakteristieke uitstraling, en deze jonge dame had zo’n eigenwijze blik dat ik haar graag wilde schilderen…

Het is een portret in gemengde technieken geworden. Ik combineer dan tekentechnieken met verf. Maar doordat ik teken in vlakken in plaats van in lijnen is het eerder een schilderij dan een tekening.

Het portret meet 40 x 40 cm en is getekend op papier,

Deze keer heb ik grijs papier gekozen, de kleur die ik het vaakst gebruik voor mijn (koeien) schilderijen en tekeningen. Een enkele keer neem ik de cremekleurige variant, zoals in het portretje van het blonde d’aquitaine kalf dat ik laatst maakte * klik hier *

Beide zijn het rustige tinten die niet gaan vervelen. Door de jaren heen merk ik dat ik steeds gebruik maak van dezelfde kleuren en tinten en deze twee blijven mijn favorieten, wat ondergrondkleur betreft! Tijdens het tekenen neem ik de tint als middentoon en laat op die manier de kleur en toon van dat papier meedoen in de af- of verbeelding.

deze mooie jersey heb ik ingelijst in zwart;

een op maat gemaakte aluminium diepe baklijst met inleg, van 50 x 50 cm. Het portretje lijkt hierin wel te zweven, vóór de zwarte achtergrond! Op de foto hier onder zie je het eindresultaat. Ze is beschikbaar dus heb je interesse, neem een kijkje op de pagina ’te koop’ of stuur me een berichtje. Mijn gegevens vind je op de pagina ‘contact’.

jersey anna ingelijst - tekening kalf
jersey Anna, ingelijst en aan de muur!