hondenkunst - schilderij in uitvoering
werk in uitvoering

Ik ben afwisselend aan het werk met schilderijen van koeien, paarden, mensen en honden.

Schilderijen in olieverf of gemengde technieken, en getekende portretten. Ik vind de afwisseling tussen de verschillende onderwerpen én werkwijzen fantastisch. Voor mezelf maar ook voor klanten want wanneer je iets op maat wilt laten maken is het fijn als je wat te kiezen hebt, heb ik gemerkt. In mijn portfolio’s mensen, dieren en koeien kun je een groot aantal van mijn werken in de verschillende onderwerpen, verbeeld in verschillende mediums bekijken

Op bovenstaande foto zie je me bezig met mijn meest recente hondenportret in opdracht;

Hondenkunst op groot formaat,

want dit schilderij meet maar liefst 100 x 120 cm! Ik bouw het beeld op in veel transparante lagen met verf, krijt en houtskool. Ook wel ‘gemengde technieken’ genoemd. Dat geeft een soortgelijk beeld als mijn getekende portretten maar door te werken met lagen acryl hoeft het niet achter glas te worden ingelijst. Het schilderij is hier nog in uitvoering, en als het straks klaar is zal het worden ingelijst in een mooie eenvoudige zwarte baklijst.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoeft zo’n groot schilderij niet perse op een grote, lege muur.

Door de rustige uitstraling is het juist ook mooi op een kleinere wand of een wand vlak naast een (werk)tafel waar het van heel dichtbij bekeken wordt. Te dichtbij wellicht om het als geheel te zien maar juist daardoor wordt het wat abstracter. In onze werkruimte thuis hebben we een wand van 1.50 m breed waar de tafel één meter vanaf staat en daar staan veel grote werken erg mooi en geven een fijne sfeer, van zo dichtbij bekeken.

De opdrachtgeefster van dit doek heeft thuis al een hele mooie plaats uitgezocht waar het zal worden gehangen. Nog even geduld, binnenkort zal ik hier weer het eindresultaat laten zien!