Zoals dat vaker gebeurt is ook deze keer het voorgaande werk een bron van inspiratie. Onlangs maakte ik een portret van een kerkuil in houtskool en gemengde technieken op papier. (klik hier om dat te bekijken) Terwijl ik hiermee bezig was, viel me (nog meer) op hoe prachtig het patroon in het verenkleed was. Daar wilde ik wat meer onderzoek naar doen en heb één en andere uitgeprobeerd met verschillende toepassingen van hetzelfde medium; houtskool.

Één van deze schetsen -de schets die je hierboven ziet- wil ik verder uitwerken op groot formaat. Niet alleen het bijzondere patroon, maar ook de prachtige uitstraling vind ik iets om groot(s) weer te geven. Net alsof je hem écht bij je in huis hebt, deze fantastisch mooie uil…

De schets meet ongeveer 20 x 30 cm en het uiteindelijke schilderij wordt 80 x 100 cm. Binnenkort zal ik wat foto’s laten zien van dat grote werk, in uitvoering!