veulen in houtskool - werk in uitvoering
werk in uitvoering!

In mijn vorige blogbericht vertelde ik je over de veulens die ik portretteer,

dit werk is anders van techniek en uitstraling maar laat ook de kracht en schoonheid van een jong paardje zien. Hoe atletisch, gespierd én toch elegant ze al zijn wanneer ze nog maar enkele weken op de wereld zijn!

Bij dit portret heb ik ervoor gekozen om alleen het prachtige lijf te tekenen,

Is het dan nog steeds een portret? Ik vind van wel. En omdat wij mensen altijd eerst naar de ogen kijken heb ik het hoofd eens weggelaten in de compositie. Zo krijgt de rest de aandacht die het verdient.

Ik laat je nog even in spanning door deze close-up foto te laten zien, van een deel/detail van de tekening.. Het formaat is 40 x 40 cm en ik teken het in houtskool en wit krijt op handgetint papier.

wordt vervolgd!