Hier dan het eindresultaat,

in mijn vorige blogberichten kon je al lezen over dit olieverf schilderij. Een portret van een boomer hondje, genaamd Joy. Ik heb haar portret geschilderd op hout, een mooi klein formaat paneeltje.

Ik vond haar erg leuk om te schilderen. Ze staarde me eigenwijs aan en heeft -doordat haar ondertanden zichtbaar zijn- een grappige uitdrukking!

Dergelijke kenmerken zijn erg persoonlijk. Zo zijn sommige honden een beetje scheel, hebben een scheef oor, een verkleurde neus of een ander ‘schoonheidsfoutje’. Deze zogenaamde ‘foutjes’ zijn in mijn ogen juist mooi en vind ik belangrijk om weer te geven. Ze maken een portret écht, zoals de persoon is. Indien de opdrachtgever het ook mooi of leuk vindt kan er zelfs wat de nadruk gelegd worden op dergelijke opvallende kenmerken.

Het uitgangspunt voor dit olieverf schilderij waren de uitsnede en de kleuren in het interieur van de opdrachtgever; allerlei tinten blauw. warm, koel. licht en donker… Blauw is ook nog eens een prachtige tegenhanger voor de warme rood- en bruintinten in de vacht van het boomer hondje. Een prachtige combinatie.

olieverf schilderij van een boomer hondje door jennifer koning
portret van Joy
detail olieverfschilderij boomer hondje door jennifer koning
portret van Joy, detail