online kunst kopen - figuratieve kunst - schilderijen en tekeningen - jennifer koning
‘Barbara’, olieverf op paneel.

Net als de wekelijkse boodschappen bij de supermarkt, kleding en electronica, wordt er ook steeds meer kunst online gekocht;

waarom mensen online kunst kopen.

Als je zelf nooit iets via internet koopt kun je het je misschien niet zo goed voorstellen. Het is altijd het fijnst wanneer je je aankopen in het echt kunt bekijken voor je besluit ze te nemen. Het online winkelen voor kunst biedt echter toch veel (andere) voordelen. Zo kun je 24 uur per dag online shoppen en zoeken naar kunst, terwijl veel galeries maar enkele dagen per week zijn geopend. (wellicht zelfs alleen enkele uren in het weekend) en daarnaast hebben ze ook nog eens een beperkt aanbod van werk en kunstenaars.

Ook is het zo dat veel mensen bijvoorbeeld op social media- al zien wat hun favoriete kunstenaars op dat moment maken. De stap om dan zoiets te kopen is al kleiner, helemaal wanneer je al wat meer hebt gezien over het proces van dat specifieke kunstwerk.

Het internet heeft kunstenaars en hun publiek dichter bij elkaar gebracht door het mogelijk te maken zoveel informatie te delen. Zowel via een eigen website als door facebook en instagram. Volg jij al schilders, beeldhouwers, tekenaars of andere mensen met een kunstzinnig beroep online?

Hoe je veilig een goede kunst aankoop doet;

Die onzekerheid over de veiligheid is denk ik wat veel mensen die nog niet online kunst kopen ze ervan weerhoudt. Ik kan me dat ook heel goed voorstellen. Af en toe hoor je van die verhalen over geld dat overgemaakt is maar vervolgens worden de bestelde goederen niet geleverd en blijkt de betreffende webshop niet (meer) te bestaan…

Gelukkig zijn dat uitzonderingen en zijn de meeste webshops en online verkopers nog steeds wél eerlijk, en te vertrouwen. Maar dan nog is het altijd wijs om even -voor je de aankoop doet en het geld overmaakt- te googlen naar ervaringen met de desbetreffende verkoper. Ik kijk daarnaast zelf ook altijd even op de facebook-bedrijfspagina van die persoon en lees daar de reviews. Je kunt dan zien of ze echt zijn (door echte mensen zijn gepost die je ook weer op facebook terug kunt vinden), en ook of deze heel tevreden zijn of iets minder. Of helemaal niet))

Ik weet niet of ik ook op die manier gecheckt wordt door mensen die bij mij online schilderijen of tekeningen kopen, maar ik denk dat het allemaal gemakkelijk te vinden is. Op mijn facebookpagina kun je reviews lezen van mijn klanten en ook zien waar ik aan werk, evenals op mijn instagram account. Hier op mijn website onder het kopje ‘te koop’ kun je enkele beschikbare werken vinden met daarbij vermeld de prijzen. Heb je iets anders gezien op mijn site, facebook of de blog, stuur me dan gerust een mailtje dan vertel ik je er graag meer over.

En daarnaast ben je altijd van harte welkom om op afspraak in mijn atelier de schilderijen en tekeningen waar je interesse in hebt, in het echt te komen bekijken. Zo kun je een goede beslissing maken en kan ik de voordelen van het online verkopen van kunst- combineren met de service van een galerie. (zij het dan een galerie met figuratieve kunst van maar één enkele kunstenaar ;))