paardenkunst - portret van veulen - houtskool en mixed media veulentje - jennifer koning - odaletta

Meer paardenkunst!

In mijn blogbericht van vorige week zag je me al aan het werk met deze tekening in houtskool en gemengde technieken,

en hier dan het eindresultaat.

Ik vond dit veulen zo prachtig sterk, gespierd en atletisch dat ik ervoor heb gekozen om alle aandacht te focussen op haar lijf. Heel bijzonder hoe elegant en ook gespierd een jong paardje al kan zijn wanneer ze nog maar enkele weken oud is! Ik denk dat iedere paardenliefhebber dat wel met me eens is…

Dit portret is getekend in houtskool, pastel en wit krijt op handgetint papier. Een werk in mixed media, ofwel gemengde technieken. De afmetingen bedragen 40 x 40 cm en ik heb het ‘hangend’ ingelijst in een zwarte aluminium (diepe) baklijst met houtfineer, 50 x 50 cm. Het portret van dit prachtige veulen zal te zien zijn op de expositie ‘Hun & Hynder’ in galerie Natoer te Bakkeveen, vanaf 3 November 2019.

De titel is zoals de naam van het jonge paardje; Odaletta H.