Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze prachtige opdracht kreeg; het portret van Jack Russell Ollie te schilderen in olieverf.

De opdrachtgeefster had een schilderij gezien op mijn website. Ze wilde graag een soortgelijk portret van haar hond, waarbij heel realistisch en gedetailleerd uitgewerkte gedeelten een mooi contrast vormen met meer geabstraheerde delen. Iets wat ik zelf erg mooi vind, en wat je in veel van mijn werk terug ziet komen.

Ollie’s intense blik werd uiteraard het belangrijkste deel, het hoogtepunt van dit schilderij! Of de blikvanger, zogezegd)) hoe kan het ook anders, met zo’n sterke focus en prachtige uitstraling!

Op de foto hierboven én de foto hieronder laat ik een detail van het werk zien, bijna klaar maar nog in uitvoering. Het werk is rechthoekig staand (ipv de liggende uitsnedes van deze foto’s) en binnenkort zal ik je het eindresultaat laten zien. Wordt vervolgd!

ollie portret jack russell in olieverf door jennifer koning schilderij in uitvoering