!portretkunst - portret tekening in houtskool - mixed media - door jennifer koning - mej. M

wat houdt dat in volgens jou?

Hierboven zie je het voltooide portret in gemengde technieken, waarover ik al eerder schreef in deze post. Het meet 75 x 55 cm en is klaar om in te lijsten. Deze tekening ga ik hangend inlijsten in een zwarte aluminium lijst met zandkleurig passepartout…  Het inlijsten is altijd bijzonder leuk. Een beetje spannend, en maakt het werk helemaal ‘af’.

Hier zie je nog een foto van het tekenen van het portret, waar het grote formaat wat beter zichtbaar is;

portretkunst - portret tekening mej. M in uitvoering - jennifer koning

En een detail van de bloemen;

portretkunst - amaryllis in houtskool - detail portret schilder - jennifer koning

Maar om even op bovenstaande vraag terug te komen; Wat houdt portretkunst in volgens jou?

daar ben ik heel benieuwd naar!

Wanneer je in de dikke Van Dale kijkt (of op wikipedia)) dan wordt portretkunst omschreven als de voorstelling van een persoon of groep. In vroeger tijden was dat aan allerlei ‘regels’ gebonden maar tegenwoordig is dat niet meer zo en kan een persoon of groep op allerlei verschillende manier worden afgebeeld. Het hoeft niet meer perse schoonheid, macht of kracht uit te stralen. Maar nu mogen ook al onze duistere, zwakke en meest persoonlijke of intieme momenten worden uitgebeeld en weergegeven. Heerlijk, en fantastisch dat dat kan!

Wat vind jij de ultiem mooie manier van portretteren? Voor jezelf, een ander of in het algemeen? De mogelijkheden zijn eindeloos en dus zullen jullie meningen dat ook zijn, ik hoop dat er veel reacties achter gelaten worden hieronder!!