portrettekening - werk in uitvoering - houtskool tekening portret - jennifer koning

een nieuwe portrettekening in uitvoering;

Een groot formaat portret dit keer, van maar liefst 55 x 80 cm.

Op de -voor mij- gebruikelijke manier getekend. In houtskool en wit krijt, op handgetint papier. Hoewel ik iedere keer dezelfde tekenmaterialen gebruik laat ik altijd ruimte voor verandering. Met deze verandering bedoel ik dat ik niet heel afgepast, of volgens een strak schema van handelingen te werk ga. Door in sommige dingen minder specifiek te zijn ontstaan er altijd nieuwe mogelijkheden of gewoon mooie effecten waar ik voor kan kiezen ze te houden.

Op bovenstaande foto zie je een detail, een klein deel van de portrettekening.

Het is hier al in een vergevorderd stadium en ik zal binnenkort meer foto’s laten zien!

Misschien vind je het ook leuk om dit bericht van mij te lezen, waarin ik meer vertel over het maken van mijn portrettekeningen; ” een realistische portrettekening” 

Heb je vragen over mijn werkwijze? Stel ze gerust! Je kunt hieronder een reactie achterlaten, of stuur me een mailtje.