schilderij van je eigen paard - bruin warmbloedpaard - portret in olieverf - jennifer koning - schilderij in uitvoering

schilderij van je eigen paard

Hier dan het derde – en laatste- bericht van de paardenportretten die ik onlangs heb geschilderd. Twee heel verschillende paarden van dezelfde eigenaren, en speciaal voor een specifieke plaats in huis geportretteerd.  Als je meer wilt weten over dit maatwerk kun je dat lezen in het eerste berichtje ” schilderij van een paard in uitvoering” .  Hier vertel ik hoe dit in zijn werk gaat en waar ik op let.

Een schilderij van je eigen paard is wel iets heel bijzonders.

Al zeg ik het zelf. Ik vind het ook echt zo.

Als opdrachtgever kun je precies datgene laten benadrukken wat jij zo specifiek vindt aan jouw paard.

Zoals een bepaalde blik, of lichaamshouding. Misschien vind jij je paard het mooist wanneer hij of zij in actie is! Of juist die subtiele uitstraling van dat rustmoment na een heerlijke training…. of een grappig moment, zoals wanneer je shetlander heerlijk loopt te schransen in de wei. Wat jou persoonlijk raakt, kan in een geschilderd of getekend portret worden benadrukt en daarnaast heb je nog meer keuzes wat het kleurgebruik, de compositie en grootte betreft.

Op een foto kun je niet écht zien hoe de uitstraling van een tekening of schilderij is. Dit moet je eigenlijk in het echt zien.

Door de vele lagen krijt en verf, en ook de vele uren werk en alle beslissingen die tijdens het schilderproces zijn genomen (betreffende oa. kleurgebruik, toonwaarden en contrasten) is de uitstraling van een handgemaakt portret heel anders dan van een foto of print.

De redenen waarom mensen een schilderij laten maken zijn heel divers;

Vaak zijn de opdrachten die ik krijg een cadeau voor een partner of familielid. Cadeau voor een verjaardag, jubileum of huwelijk, om maar wat voorbeelden te noemen. Of na een verhuizing; iets moois en speciaal gemaakt voor in het nieuwe mooie interieur. Soms laten mensen hun paard of ander dier portretteren als blijvende herinnering nadat ze afscheid moesten nemen. Bijvoorbeeld na verkoop van het eigen paard, of wanneer het dier overleden is.  In dit geval was dat niet zo en wilden de eigenaren hun eigen fijne rijpaarden gewoon eigenlijk ook ín huis hebben))

schilderij van je eigen paard - olieverf op paneel - kwpn bruin warmbloedpaard - portret - jennifer koning

linkerpaneel paardenportretten, 50 x 30 cm.

schilderij van je eigen paard - schimmel merrie kwpn - warmbloedpaard - portret olieverf - jennifer koning

rechterpaneel paardenportretten, 50 x 30 cm.