schilderij in uitvoering - kalfje in olieverf - jennifer koning

werk in uitvoering

Je zou haast niet geloven dat hij er volgend jaar indrukwekkend uit zal zien, dit kleine stierkalf! Nu nog één en al onschuld met die grote ogen, en straks (natuurlijk nog steeds onschuldig 😉 ) maar wat uiterlijk betreft zal hij dan zijn naam eer aan doen; hij heet namelijk ‘Tarzan’!

Dit kalfje is één van de groningse kudde Engelse Longhorns en ik schilder zijn portret in olieverf.

Op bovenstaande foto – nog in uitvoering – ben ik al een heel eind gevorderd. Ik werk hier met een paletmes aan de delen waar ik de verf wat dikker, pasteuzer opgebracht wil hebben. Ik gebruik nooit heel dikke lagen olieverf maar net voldoende om een mooi contrast te vormen met de meer realistisch uitgewerkte delen welke in meerdere, dunne lagen geschilderd zijn.

Het schilderij maak ik op een houten paneel van 30 x 30 cm. Binnenkort meer over dit portret!