schilderij stier - werk in uitvoering - jennifer koning

Quest en ik

Op bovenstaande foto zie je het werk in uitvoering. Ik noem het een schilderij maar eigenlijk is het een tekening van de stier.

Zoals je wellicht even geleden al gelezen had in mijn blogberichten heb ik tijdens mijn bezoek aan een kudde engelse longhorns veel inspiratie opgedaan. Na twee van deze prachtige koeien te hebben getekend was nu de stier aan de beurt!

Vaak worden lijntekeningen ‘tekeningen’ genoemd, en ‘tekeningen in vlakken’ een schilderij. Ik teken in vlakken en maak voor mijn tekeningen gebruik van verschillende materialen. Naast houtskool en pastel gebruik ik krijt en acrylverf. De drager is papier. Deze tekening is groot van formaat, met zijn 60 x 80 cm.  Ik vind grote formaten prachtig, zowel om te tekenen als om in huis te hebben. Op deze manier is het nét alsof je -in dit geval dit grote dier- bij je in huis hebt en zo vaak je wilt, goed kunt kijken en genieten van zijn schoonheid….

Ik ben al een heel eind gevorderd en werk nog aan de kleine details; binnenkort zal ik je het eindresultaat laten zien!

werk in uitvoering - tekening schilderij stier - engelse longhorn - jennifer koning

werk in uitvoering….