In mijn vorige blogbericht kon je al lezen over dit portret van onze hond,

een silken windsprite. Omdat ze zwart wit is heb ik gekozen voor houtskool omdat dat zo mooi diep mat zwart is. Meestal (en ook nu) combineer ik dat met panpastel omdat ik op die manier wat meer verschillende texturen kan krijgen in het zwart. De afmetingen van het ingelijste werk bedragen 30 x 50 cm, en zoals je op bovenstaande foto kunt zien is haar portret in dit geval groter dan levensecht!

Het geeft een beetje een vreemd beeld, zo’n portret dat groter is dan de levende versie en dat is juist wat ik er het leuke aan vindt, die vervreemding. Ik heb altijd meer plannen dan tijd, maar 1 van die plannen is om haar nog eens ten voeten uit op (tenminste) formaat 100 x 120 te schilderen!

Tot dat zover is kan ik in ieder geval van zowel de live (en – lieve) versie genieten als van onderstaand, waar je het portret in haar geheel ziet!

En wil je meer van mijn hondenportretten zien? Klik dan op onderstaande link om heel diverse hondenrassen geschilderd- en getekend te zien, en te lezen over de verschillende manieren waarop de portretten maak;

een realistisch portret van je hond laten maken

silken windsprite portret tekening - jennifer koning - trudy 1
‘Trudy’ in houtskool en pastel op papier