veulen schilderij in uitvoering - veulentje houtskool
werk in uitvoering…

Na alle koeien- en hondenportretten is het weer tijd voor mijn andere grote geliefde onderwerp; paarden!

Op de foto hierboven zie je me aan het werk met het schilderij van een veulen, nog in uitvoering. Ik vind het altijd leuk om te laten zien hoe zo’n portret tot stand komt en de fase waarin het hier is, is ook mooi om te zien. De basis staat er en nu ben ik bezig met het uitwerken daarvan.

Ik bedenk wel ongeveer van tevoren wat ik wil laten zien, maar wel losjes, in grote lijnen, want vaak gebeuren en onverwacht mooie dingen die ik wil houden. Zonde om deze dan te laten verdwijnen vanwege mijn eerste plan. In deze tekening is dat onder andere de ring in het halster, naast het oog. Ik wil die ring niet helemaal zichtbaar maken maar toch een beetje nadruk leggen op die vorm, omdat het zo’n mooi contrast is met de zachte vacht van het hoofd. In dit stadium onderzoek ik dan hoe ik dit het mooist in het geheel kan verwerken. Ervoor zorgend dat het niet de aandacht van het oog wegneemt laat ik hem gedeeltelijk verdwijnen in de schaduwen onder het oor…

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik alweer een stuk verder met dit veulen en zal volgende week hier op mijn blog het eindresultaat laten zien.