nieuwsgierige koeien - tekening in uitvoering
werken aan de laatste details…

Zoals ik je vorige week beloofd heb, hier het voltooide portret;

ik bezocht deze groep op een prachtige zonnige dag. Een mooie kudde zwartbonte heel nieuwsgierige koeien, of eigenlijk pinken. Jonge koetjes. Onze hond was mee en dat is altijd de grote publiekstrekker. Als de koeien geen interesse in mij hebben dan hebben ze het zeker in de hond dus succes verzekerd! Ze verdringen zich bij de afrastering en ik kan ze eens goed bestuderen. Waarvoor ik uiteraard ben gekomen!

De één is altijd meer geinteresseerd dan de ander en al vrij snel had nummer 470 het wel gezien en ging uitgebreid de andere kant op staan kijken. En ondertussen het uitzicht voor haar kuddegenoten blokkeren)) Dat vond ik een grappig gezicht en ook erg mooi. Want die grote zwartwitte vlekken, allemaal naast elkaar leveren een bijzonder schouwspel op en het zonlicht daarbij zorgt nog weer voor extra vorm en diepte.

Ik heb dit koeien groepsportret getekend in houtskool en pastel op papier,

en heb het ingelijst in mijn favoriete lijst; een op maat gemaakte aluminium (diepe) baklijst met inleg en museumglas. De afmetingen bedragen inclusief lijst 30 x 50 cm. Hieronder zie je het werk helemaal klaar, en ingelijst aan de muur.

nieuwsgierige koeien II - houtskool en pastel op papier
nieuwsgierige koeien II - schets in houtskool