Kortgeleden schreef ik al over de piemontese koeien,

die ik had gezien bij een veehouder in Veeningen. In één van zijn grote groepen koeien liep een enorme stier. Wat een indrukwekkend beest. Hij had het goed voor elkaar met zijn grote harem, heerlijk in een heel grote weide. Ik teken zijn portret in pastel op papier, hier zie je het eindresultaat.

piemontese stier in pastel
piemontese stier in pastel

Pastel is een prachtige afwisseling van het schilderen in olieverf. Het is eigenlijk puur pigment. Het enige bindmiddel dat wordt gebruikt om er een staafje van te persen, verdwijnt als je ermee over het papier wrijft. Wat overblijft is poeder, mooi dekkend en prachtig mat.

De koeien en kalveren van het piemontese ras zijn overwegend wit. Heel anders dan de donkerder gekleurde stieren. Het volgende portret wordt dan ook van een lichter gekleurd kalf, ook in pastel en in dezelfde afmetingen; 20 x 30 cm.

Ik heb dit werk ingelijst in een prachtige witte aluminium baklijst met inleg. Mijn favoriete lijst en speciaal op maat gemaakt. De lijst meet 30 x 40 cm en is voorzien van museumglas. Wil je meer weten? Stuur me dan gerust een mail, ik vertel je graag alles wat je weten wilt.

piemontese stier in pastel door jennifer koning detail
de tekening met enkele van de pastels die ik gebruikte voor dit portret