Een volgende mooie opdracht was het schilderen van een portret in olieverf van heidewachtel Nika. Zij kwam naar op een mooie zonnige dag naar me toe met (2 van haar) baasjes om voor me te poseren!

Het was een spannende middag voor Nika, helemaal ook omdat onze katten her en der in huis verstopt zaten. Je kunt je voorstellen hoe opwindend zoiets kan zijn)). Maar ze hield zich kranig en met behulp van wat leuke afleiding en snoepjes konden we een aantal mooie referentie’s van haar maken.

De opdrachtgeefster wilde graag een portret in olieverf. Na overleg over de mogelijkheden voor wat betreft kleurstelling, formaat en vorm maakte ik onderstaande kleurstudie. Een kleine schets in pastelkrijt als leidraad voor overleg, en daarna als visuele aantekeningen voor mij om erbij te hebben tijdens het schilderproces.

voorstudie in pastel
voorstudie in pastel, 7 x 15 cm

Op onderstaande foto zie je me aan het werk met het portret in olieverf op paneel. Een mooi groot formaat met alle ruimte voor het uitwerken van de prachtige details, zoals Nika’s mooie ogen, en de zachte en golvende vacht…

Binnenkort meer over dit portret, wordt vervolgd!

portret van een heidewachtel in olieverf in uitvoering door jennifer koning
Heidewachtel Nika in olieverf, werk in uitvoering…