Ik was al tijden van plan om deze prachtige stier te portretteren,

en nu was het eindelijk zover! Met meer plannen dan tijd is een goede planning belangrijk en naast het opdrachtenwerk vind ik het fijn om wat afwisselend werk te hebben. Daarom was het -na het portret van koe Mia in olieverf (klik hier om dat schilderij te bekijken) tijd voor heel iets anders. Een portret op groot formaat van een fantastisch mooie charolais stier in gemengde technieken.

Ik maakte deze schets als voorstudie. Het is een klein schetsje maar hierin kan ik al het één en ander uitproberen en wat ideeen opdoen voor het grote schilderij. Niet alles staat dan vast maar ik vind het altijd toch handig om als leidraad bij de hand te hebben, helemaal voor werk waar ik lange tijd mee bezig zal zijn.

charolais sketch studie

Wát een uitstraling heeft deze stier, zo mooi van uiterlijk maar ook zijn uitstraling vroeg erom, geportretteerd te worden. Ik schilder hem op linnen, opgespannen op een spieraam- in de maat 120 x 100 cm. En in gemengde technieken, ofwel mixed media. Gesso, acryl, houtskool, pastel en krijt is wat ik meestal gebruik. En dan niet in een vaste volgorde maar meer door elkaar heen. Deze materialen kunnen heel goed gecombineerd worden met elkaar en op verschillende manieren toegepast worden waardoor prachtige effecten mogelijk zijn.

Op de foto hier onder zie je me aan het werk met het schilderij. Door het in deze context te fotograferen geeft het een beter beeld van het werk, evenals van het formaat. Op deze foto is het werk al in een gevorderd stadium en ik heb de lijst al besteld. Het wordt ingelijst in een prachtige zware (want het doek is ook op een breed spieraam gespannen!) handgemaakte zwarte houten baklijst. Wordt vervolgd!

charolais painting in mixed media jennifer koning (2)