coursing twee prachtige greyhounds in actie - detail -jennifer koning
‘coursing!’ detail

Helemaal klaar en ingelijst; ‘Coursing!”het schilderij in olieverf van twee prachtige greyhounds of windhonden in actie! In een eerder bericht hier op mijn blog schreef ik al een beetje over dit schilderij,

Ik liet daar foto’s zien van het begin van het schilderproces en de voorbereidende schets voor dit werk. (Klik hier om het te lezen) Het is geschilderd in olieverf op doek, opgespannen op een spieraam en ingelijst in een prachtige op maat gemaakte houten lijst met een taupekleurige transparante wash en zilverig randje langs de binnenkant. Een heel neutrale lijst die qua kleur precies bij het schilderij past.

coursing greyhounds - oilpainting dogportrait - jennifer koning
ingelijst en aan de muur
coursing - twee greyhounds in olieverf - schilderij ingelijst - jennifer koning
close up

ik maak verschillende typen portretten;

Vaak zijn mijn portretten weergaven van het hoofd, en draait het hoofdzakelijk om de gezichtsuitdrukking en het karakter of de stemming van de afgebeelde persoon of dier. Een andere keer beeld ik in een schilderij of tekening een groter deel van het dier af, en gaat de focus meer naar de stemming van het moment, bijvoorbeeld door een beetje meer de nadruk op de lichaamshouding te leggen.

Ditmaal vertellen de honden meer een verhaal, denk ik. Ze rennen door een wat abstract geschilderd landschap en zijn ontzettend gefocust op iets. Wat datgene is waar ze naar op weg zijn, dat mag de toeschouwer zelf bedenken..!