Op één van mijn tochtjes op zoek naar mooie koeien kwam ik deze knappe holstein koe tegen in een weide langs de weg.

Ik weet van haar niet hoe ze heet maar noem haar Mia, want ik vind het fijn om de geportretteerde koeien een naam te geven. Mijn uitgangspunt bij het schilderen is de uitstraling of uitdrukking van de persoonlijkheid. Holstein koe Mia was heel nieuwsgierig naar me en heeft een tijd bij me gestaan langs de afrastering. Ik vond haar relaxt, zelfzeker en plezier om bij te zijn. Deze indruk wilde ik graag tot uiting brengen in een portret en besloot haar in olieverf te schilderen.

Op bovenstaande foto zie je me aan het werk met Mia’s portret. Ik schilder het op een houten paneel en de afmetingen zijn 30 x 30 cm. Ik gebruik mijn favoriete kleurenpalet en heb daar Napels geel aan toegevoegd, om die prachtige warme tint in het gedeelte onder haar ogen iets helderder van toon te maken. Het schilderij is hier nog in uitvoering en al ziet het er al vergevorderd uit- het gehele portret krijgt nog zeker 1 laag en daarna werk ik nog enkele delen verder uit. Wordt vervolgd!