koning pastel portret kind

Een kinderportret in pastel

Enige tijd geleden heb ik de grote broer van dit jongetje getekend en

nu was het tijd voor het tweede portret, het kleine broertje! Ik wilde ze beide in dezelfde stijl houden dus heb dezelfde kleur papier gebruikt, zelfde afmetingen, lijst en roze tint in de achtergrond.

tekenmethode

De manier waarop ik begonnen ben met de tekening noemen ze geloof ik ‘relatieve methode’, dat houdt in dat je de afmetingen of groottes van de verschillende onderdelen aan elkaar afmeet. Dit in tegenstelling tot de methode waarop je eerst alle punten ‘meet’ (dmv je arm gestrekt te houden en afmetingen relatief te meten met een potlood bijvoorbeeld) en met een soort technische tekening begint. Ik denk dat je gewoon moet doen wat je zelf het fijnst vindt en gaandeweg word je dan vanzelf beter in de gekozen methode.

Het portret is gemaakt op Canson Mi Teintes papier, afmeting 30 x 30 cm, met pastelpotloden in deze kleuren;

portret kleuren pastel colors portrait

Vaak zet ik de dingen waar ik mee bezig ben ondersteboven of opzij zodat ik er weer met een frisse blik naar kan kijken wanneer ik ermee verder ga; omgekeerd naar de muur zetten kan ook maar niet als je katten hebt want die vinden dat dan leuk om achterlangs te lopen, met als gevolg dat je tekening dan niet aan het papier blijft zitten maar aan de kat (!!)

koning portret in uitvoering

Hieronder het portret in zijn geheel;

koning kinderportret in pastel stan