Pieter en het paard

Pieter en het paard

Ik ben bezig met een groot portret van een paard en heb tussendoor wat foto’s gemaakt zodat je kunt zien hoe het ontstaat. Op deze foto is het nog steeds in uitvoering,

ben ik nog bezig met het uitwerken. Mijn kleine neefje vond het prachtig, zo’n groot paardenhoofd op de ezel, en wilde er graag mee op de foto!!

 

Paardenportret in stappen

Paardenportret in stappen

Linksboven zie je de eerste laag, hier heb ik in grote lijnen het hoofd geschilderd in acrylverf. Dat zou natuurlijk ook direct met olieverf kunnen maar ik vind dit zelf makkelijker, het is snel droog dus je kunt snel verder met de volgende laag maar ook sneller eventuele correcties aanbrengen.

Rechtsboven en linksonder zijn hetzelfde stadium, hier heb ik alles bijna voorzien van een eerste laag olieverf. In deze eerste laag probeer ik de toonwaardes direct zo goed mogelijk te krijgen en de juiste uitdrukking in het gezicht, maar hier ook weer is het een beetje globaal; vooral bij zo’n groot portret probeer ik bij iedere schildersessie aan het hele hoofd te werken zodat het een geheel blijft, de details komen later dan vanzelf wel aan de beurt.

En rechtsonder heb ik een begin gemaakt met het uitwerken. Ik probeer steeds aan het hoofd als geheel te blijven werken maar ga wel meer bezig met de kleinere vormen en details in het gezicht.

De eerste foto -met mijn kleine neefje- is weer een stap verder maar nog steeds niet klaar; wordt vervolgd!