Mijn serie engelse longhorn schilderijen krijgt een vervolg met dit portret van de koe Quarin;

Ik heb haar in verschillende materialen (mixed media) geportretteerd. Als je het werk in het echt bekijkt en het wordt beschenen door het (zon)licht of een spot, kun je goed die mooie gelaagdheid van het portret zien. Het werk heeft eerst een wassing gekregen en daar overheen ben ik begonnen te tekenen met pastel en houtskool. In heel dunne lagen bouw ik het portret op en deze verschillende lagen zijn dan ook anders van textuur. De onderste lagen zijn en lijken zacht, en liggen diep in de porien van de wassing en ondergrond. De latere lagen liggen daar weer overheen en zijn dieper en fluweelachtig zwart. In onderstaande detailfoto kun je een beetje zien wat ik bedoel;

en quarin detail 2
detail van het portret, beschenen door de zon

Ik heb het werk hangend ingelijst in een op maat gemaakte zwarte baklijst van aluminium met houtfineer. Een prachtige matte lijst, voorzien van museumglas, waarin het portret lijkt te zweven en de grillige randen heel mooi afsteken tegen de zwarte achtergrond die nog dieper in de lijst ligt.

De afmetingen van het ingelijste portret van engelse longhorn koe Quarin meten 50 x 50 cm. En het werk is nog beschikbaar. Wil je meer weten of het werk in het echt bekijken? Stuur me dan een mail, of kom langs -op afspraak- in mijn atelier. Mijn gegevens vind je hier:

Contact

engelse longhorn portret in mixed media van koe Quarin ingelijst door jennifer koning
het ingelijste portret van Quarin