Nu is het inlijsten van een hondenportret niet anders dan het inlijsten van een mensenportret natuurlijk haha!.)) Maar in dit geval gaat het om een hondenportret, dus vandaar de titel van dit blogje!

De portretten die ik maak -zowel in opdracht als het eigen werk dat ik verkoop- lijst ik altijd in. Soms komt er een grote lijst omheen en soms een heel bescheiden. Het is maar net wat bij het werk past. En bij het opdrachtenwerk telt ook mee wat de opdrachtgever het mooist vindt, en wat het best past in het interieur waar het portret komt te hangen.

Ik heb een ruime selectie van lijst profielen die goed bij mijn werk passen. Deze lijsten zijn tijdloos, niet te opvallend en van topkwaliteit. Van het profiel van keuze wordt de lijst op maat gemaakt voor het portret.

In het geval van dit hondenportret hadden we vooraf al globaal de inlijstmogelijkheden besproken. Dus in wat voor soort lijst het zou komen en de manier waarop het ingelijst zou worden. Daarom vonden de opdrachtgevers het duidelijk genoeg om aan de hand van foto’s een keuze te maken uit mijn suggesties. Op de foto’s hieronder zie je de drie opties die ik het best passend vond bij wat we hadden besproken;

lijst zwart met houten randje/zwarte passepartout

bonne lijst zwart met linnen ecru passepartout

grijszwarte lijst met linnen ecru passepartout

bonne lijst zwart met zwart passepartout

lijst zwart met zwart passepartout

In dit geval viel de keuze op de eerste optie, en het prachtige eindresultaat kun je op de foto hier onder zien!

inlijsten van een hondenportret door jennifer koning

Het ingelijste eindresultaat; portret van Bonne!