Koe Valerie – gemengde technieken

Gemengde technieken – of mixed media noem ik het ook wel hier en daar op mijn blog- betekent niets meer dan verschillende mediums bij elkaar. Zoals hier op bovenstaande foto ben ik aan het schilderen met een groot -100 x 120 cm!- portret van de koe valerie. Ik gebruik daarvoor acrylverf, houtskool en pastel.

Die combinatie van materialen kan verschillen, en ook de manier en/of volgorde waarop ze gebruikt worden. Zo heb ik enige tijd geleden met dezelfde materialen -acryl, houtskool en pastel- een schilderij gemaakt in een heel andere werkvolgorde, met een heel andere uitstraling; *klik hier* om het te bekijken.

Valerie is een roodbonte melkkoe. Een heel mooi dier en erg nieuwsgierig. Toen ik haar kuddegenoten kwam fotograferen liep ze me de hele tijd achterna om te kijken wat ik aan het doen was, een gezellig dier!