Deze hond is wel een heeel bijzondere. En het was ook met bijzónder veel plezier dat ik zijn expressieve uitdrukking heb geportretteerd! Deze hond met de mooie naam Bonne (is het Fries? Schots? of Frans?) is namelijk een kruising tussen een mechelse herder en een chihuahua. Echt waar, geen typefout.

Bonne zit vol vuur en dat vond ik geweldig om te laten zien in zijn portret. Zijn grote oren, zachte vacht, bolle voorhoofd (daar komt de chihuahua tevoorschijn) en felle ogen; Bonne ziet er nét even anders uit. Klein van postuur maar groot van energie! De combinatie van honden-onderdelen is net even iets anders dan we kennen, en dat maakt hem gewoon onweerstaanbaar om te zien vind ik!

Ik heb zijn portret getekend in gemengde technieken op papier. Daarvoor gebruik ik pastel, houtskool, krijt en verf en werk zo’n portret uit in vele lagen. Langzaamaan verschijnt het, laag voor laag. En telkens weer is dat weer een mooi proces om te zien.

Van de eerste lijnen, vol belofte:

naar ietsje meer vorm;

En dan start ik met het uitwerken van de vlakken, en begint het al echt een beetje op Bonne te lijken…

Op onderstaande foto zie je me aan het werk met de laatste details. Binnenkort zal ik het voltooide portret laten zien, ingelijst in de prachtige brede zwarte houten lijst die de opdrachtgevers hebben uitgezocht. Wordt vervolgd!

portret van een hond in uitvoering door jennifer koning