presentatie tekenen met houtskool - jennifer koning

In de maanden April, Mei en Juni exposeer ik in Museums Vledder

en zal daar een presentatie geven over mijn tekenmethode. Aan de hand van foto’s die ik tijdens het tekenen van bovenstaand koeienportret heb gemaakt, laat ik je van begin tot einde zien hoe ik het opbouw. Ik vertel over de tekenmaterialen die ik gebruik, welke houtskool, en de ondergronden. Waarom ik twee verschillende zachte kwasten gebruik en verschillende soorten gum. Ik vertel het een en ander over toonwaarden en simultaancontrast. Over randen (edges), overgangen en nog een aantal zaken meer.

Mocht jij nog vragen hebben over mijn tekenmethode, of over die van jezelf? (Misschien zoek je een specifieke oplossing om een bepaald effect te krijgen bijvoorbeeld?) Laat het me dan weten en stuur ze me per mail (info@jenniferkoning.nl). Misschien kan ik ze in het verhaal verwerken en anders beantwoord ik ze vooraf. Of aan het eind van mijn toelichting.

De presentatie ‘tekenen met houtskool’ zal gehouden worden op woensdagavond 29 April om 19.30. Je bent van harte welkom! Het adres van Museums Vledder is Brink 1 (te Vledder) en de kosten voor deze avond bedragen Euro 7,50 per persoon.

NB De expositie én presentatie zijn uitgesteld in verband met corona

https://www.museums-vledder.nl/Exposities/