Mijn serie uilen portretten krijgt weer een vervolg met deze prachtige ransuil;

Ik heb ditmaal gekozen voor een portret close-up. Zo zou ik ze ook willen bekijken, liefst van zo dichtbij mogelijk want het zijn ware kunstwerken, deze vogels! Die grote bijzondere ogen trekken natuurlijk als eerst alle aandacht, en als je die dan goed en langdurig hebt bekeken (!) laat je blik dan de prachtige vormen en patronen in het verenkleed volgen.

Ik houd van realisme en/met abstractie, en heb voor dit schilderij of portret van een ransuil dan ook weer gebruik gemaakt van een combinatie van die twee. Het werk is gemaakt in gemengde technieken op papier. Houtskool, pastel, krijt en acryl met- en door elkaar gebruikt. Dit geeft een prachtig resultaat en is altijd anders. Het werk zelf meet 50 x 50 cm. en wordt in een wat groter formaat ingelijst. Binnenkort zal ik je hier het eindresultaat laten zien. Ben je benieuwd naar mijn andere portretten van uilen? Klik dan op onderstaande link:

portret van een oeral uil