Werk in uitvoering! Ik vind het leuk om alvast een paar details te laten zien. Twee weken geleden liet ik hier in een blogbericht de voorbereidende schets in pastelkrijt zien, weet je nog? ( * klik hier om de schets te bekijken * )

Het paard is een plezier om te portretteren Met name zijn lieve uitstraling in het oog en de gouden glans van de zomervacht zorgen voor een bijzondere uitstraling!

portret paard in in olieverf in uitvoering door jennifer koning detail oog
Detail, (en nog in uitvoering)
portret in olieverf van een paard door jennifer konig detail neus
werk in uitvoering

Op de foto hierboven, waar ik bezig ben met de neus, is een beetje beter te zien hoe groot het portret wordt. Wanneer ik de afmetingen noem (50 x 50 cm) is soms nog steeds lastig voor te stellen hoe dat in het echt lijkt. Maar met mijn hand zo naast zijn neus geeft het een beter beeld. Dit is een prachtig formaat voor een portret waar de nadruk vooral op het oog ligt!

Binnenkort zal ik het eindresultaat laten zien, ingelijst en wel. Wordt vervolgd!