2016- kinderportret - portrettekenen - houtskool - jenniferkoning - micha detail

Portrettekenen – een kinderportret

Het witte potlood dat ik gebruik voor dit kinderportret is wit krijt. Dit gebruik ik vaak samen met houtskool zodat ik meer verschillende toonwaardes kan gebruiken.

Portrettekenen -of eigenlijk tekenen in het algemeen- is onterecht minder populair dan schilderen. Erg jammer vind ik…. want daardoor heb ik pas onlangs de prachtige tekeningen van Vincent van Gogh ontdekt. En van Gustav Klimt. Ik kende alleen de schilderijen! In Van Gogh’s tekeningen kun je al heel duidelijk zijn eigen stijl herkennen, en wanneer je niet zo van zijn kleurgebruik houdt, dan vind je toch vast de tekeningen wel erg mooi! (Wil je daarnaar op zoek, kijk dan eens op pinterest)

Zonder kleur is het allemaal een beetje tijdlozer, denk ik. Dat zal ook een voorname reden zijn waarom Rembrandt’s werk nu nog steeds zo populair is…zijn schilderijen zijn niet erg kleurig.

En om Rembrandt, Klimt en van Gogh dan maar in één dezelfde zin met mezelf te noemen; (haha!) Over naar dit kinderportret! Ook heel neutraal en tijdloos door het ontbreken van kleur. Maar wel opvallend door het grote formaat! Met een flinke brede passepartout eromheen (in zandkleur, erg mooi!) en daaromheen een zwarte lijst wordt het helemaal een mooi groot geheel. En past in ieder interieur. (Ook over 30 jaar nog))

Getekend met houtskool en wit krijt dus- op getint papier, net als het portret van zijn broertje (klik hier). Op een groot formaat (50 x 70 cm), erg leuk want dan is er meer ruimte voor details!

In de beginfase heb ik enkele foto’s gemaakt. Deze heb ik achter elkaar geplakt in een filmpje om zo te laten zien hoe ik het heb opgebouwd;

Hieronder het portret in zijn geheel;

2016-kinderportret- portrettekening-jenniferkoning-micha

Zou je ook graag zoiets willen van je kind, partner of buurvrouw/man? Stuur me dan een berichtje en vraag -helemaal vrijblijvend natuurlijk- naar de mogelijkheden. Mijn gegevens vind je *hier*