Meestal gebruik ik getint papier voor mijn getekende portretten, maar ditmaal heb ik gekozen voor wit. Deze prachtige silken windsprite -onze Trudy- is een geweldig model en op dit portret ongeveer een half jaar oud. Op die leeftijd krijgt het hoofd wat meer vorm dan wanneer ze nog echt pup zijn, dat vind ik voor een portret wel heel mooi. Als de neus wat langer wordt, en de oren, en de blik in de ogen verandert dan ook wat; het karakter wordt wat meer zichtbaar.

Ik heb haar getekend in houtskool en panpastel. Tussendoor heb ik wat foto’s gemaakt om zo -voor de liefhebbers- de opbouw te kunnen laten zien.

schets hond stap voor stap
de opbouw van het portret

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan op onderstaande link om het ingelijste werk, samen met het model te bekijken!

silken windsprite portret tekening – klaar en ingelijst