Zulke prachtige dieren als deze kerkuil, die wil ik het liefst van dichtbij bekijken. Ik denk dat het daardoor komt dat ik zo van de grote formaten schilderijen houd. Helemaal inzoomen op dat wat zo mooi is, alle afleiding achterwege latend.

Jaren geleden maakte ik al eens een begin met een aantal uilen portretten en min of meer toevallig krijgt dit nu een vervolg. In enkele van mijn eerder blogposts kon je al lezen over de ransuil en de kerkuil die ik op kleiner formaat tekende, in gemengde technieken. Wat daarna volgde was een kerkuil. Ook op klein formaat en deze besloot ik groot te schilderen. Wel in dezelfde stijl en (ongeveer) dezelfde technieken, eenzelfde uitstraling. Op de foto hierboven zie je me aan het werk met dit schilderij, nog in uitvoering. En doordat ik er zelf bij op de foto sta geeft het een beter beeld van de afmetingen. Het is 80 x 100 cm en hier bijna voltooid.

Voor de schets die aanleiding gaf voor dit schilderij, en de twee voorgaande uilen portretten; klik *hier* en * hier* en * hier*